Enjoy travelling with us!

Masuri de siguranta in hoteluri

 TURISM EXTERN

Grecia implementează o serie de măsuri de repornire a activitaților zilnice, astfel începând din 18.05.2020 sunt deschise publicului siturile arheologice, lăcașurile de cult și plajele publice, transportul în comun și autobuzele turistice  - respectându-se protocoalele de siguranță și distanțare socială pentru a evita transmiterea și răspândirea virusului COVID-19. 

Începând cu 25.05.2020 repornește turismul intern și se deschid unitățile de servire a meselor, precum restaurante, taverne, baruri etc.

Grecia își deschide din nou porțile către turiștii străini fără a fi nevoie un certificat care să ateste că nu sunt infectați cu coronavirus și fără carantină, începând din 15 iunie 2020. Inițial, le va fi permisă intrarea cetățenilor din aproximativ 20 de țări, printre care țările balcanice (inclusiv Romania) și cele din nordul Europei -  în funcție de datele epidemiologice din țările respective. Cu toate acestea, va exista posibilitea testării aleatorii, a anunțat miercuri 20.05.2020* ministrul turismului Haris Theoharis.

Principalele date ale calendarului de deschidere a turismului din Grecia:


Luna MAI:

  • 25 mai, se deschide turismul intern
  • 25 mai, deschiderea sezonului pentru yachting
  • 29 mai, se deschid camping-urile

Luna IUNIE: 

  • 1 iunie, deschiderea hotelurilor ce dețin licență anuală
  • 15 iunie, deschiderea  hotelurilor ce dețin licență sezonieră
  • 15 iunie, deschiderea Aeroportului Internațional din Atena Eleftherios Venizelos pt. zboruri în/din toate țările

 Luna IULIE:

  • 1 iulie, deschiderea tuturor aeroporturilor regionale pt. zboruri din toate țările, pe baza caracteristicilor epidemiologice
  • 15 iulie, se elimină treptat restricțiile rămase în vigoare până la această dată

Fiecare unitate de cazare (hotel sau pensiune va avea un doctor afiliat), care va consulta în primă fază turiștii care nu se simt bine, înainte ca aceștia să fie îndrumați la o unitate medicală. În fiecare regiune turistică va fi creată o zonă de carantină, iar spitalele vor avea secții speciale pentru bolnavii infectați cu Covid-19.

* Deoarece aceste masuri au fost facute publice in 20.05.2020, vom reveni cu detalii suplimentare referitoare la sejururile rezervate aferent perioadelor afectate de aceste restrictii de călătorie.

 

 TURISM INTERN